Jdi na obsah Jdi na menu
 


BRAD PITT

16. 2. 2007

BRAD PITT

PORTRÉT

Vlastní jméno: William Bradley Pitt

Přezdívka: Pittler

Datum a místo narození: 18.3.1963, Shawnee, Oklahoma

Sourozenci: bratr Doug a setra Julie

Výška: 178 cm

Váha: 72 kg

Stav: přítelkyně Angelina Jolie

Co bys o Bardovi ještě měla vědět:

  • Je vegetarián.
  • Na Missourijské univerzitě studoval žurnalistiku.
  • Jako začínající herec si přivydělával rozvážením striptérek po barech, stěhováním lednic a v nejrůznějších převlecích coby chodící reklama.
  • Na zubech má korunky.
  • Svatba s Jennifer Aniston, pro kterou sám navrhl desing snubních prstýnků, ho stála rovný milion dolarů.
  • Kromě hraní se objevuje v reklamách pro asijský trh (např. Edwin Jeans, káva Roots nebo automobily Toyota).
  • Odmítl hlavní roli v Matrixu.
  • V roce 1999 se v noci do jeho hollywoodského domu otevřeným oknem dostala jedna z jeho fanynek. Oblékla se do jeho šatů a zůatala tam 10 hodin, než se spustil alarm. Od té doby má soudní zákaz se ke svému idolu přiblížit na vzdálenost 100 metrů.
  • Nejvyšší honorář - 20 milionů dolarů - dostal zatím za svůj nejnovější film Mr. and Mrs. Smith, kde hraje po boku Angeliny Jolie.
  • Jeho náručím prošla řada známých hereček, např. Geena Davis, Robin Givens, Juliette Lewis nebo Gwyneth Paltrow.
  • Kvůli své roli ve filmu Sedm let v Tibetu nesmí vstoupit na území Číny.

Filmografie:

Teče tudy řeka 1992

Interview s upírem 1994

Legenda o vášni 1994

Sedm 1995

Sedm let v Tibetu 1997

Seznamte se, Joe Black 1998

Klub rváčů 1999

Spy game 2001

Dannyho parťáci 2001

Mexičan 2001

Podfu(c)k 2001

Dannyho parťáci 2 2003

Troja 2004

Mr. and Mrs. Smith 2005